Versnellen van business projecten voor Mediq.

Projectversnelling als route naar een kortere time-to-market

Mediq is een internationale leverancier van medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en bijbehorende zorg. Om de vele veranderingen in de markt bij te kunnen houden en business projecten te versnellen, koos Mediq voor Fortes Change Cloud als software om alle projecten en projectmanagers te ondersteunen. 

Medewerkers

Projecten

Landen

Over Mediq

Iedere dag rekenen miljoenen patiënten en zorgprofessionals die voor hen zorgen op de levering van de medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen van Mediq. Hiermee ondersteunen ze mensen in hun thuissituatie en ontlasten ze zorgmedewerkers. Zo kunnen mensen zich minder patiënt voelen. En meer mens. Dat doet Mediq al sinds de oprichting als coöperatieve apothekersvereniging in 1899.

“We konden Fortes Change Cloud implementeren voor al onze landen, omdat we het simpel hielden en de voordelen lieten zien!”

Ebbe Yonce

MPO Manager, Mediq

Het project

Om de vele veranderingen in de markt bij te kunnen houden en business projecten te versnellen, startten ze een strategisch programma op, genaamd ‘Accelerate’. Om de controle over het programma te houden en te rapporteren aan het managementteam zette Mediq een project management office op.Het programma bevat meerdere projecten in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Nederland en de Baltische staten. Daarnaast bestaat het programma ook uit verschillende werkstromen, zoals IT, Operational Excellence, Sales Investments, HR en Finance.

Het Mediq MPO ontwikkelde een projectmanagement aanpak gebaseerd op PRINCE2 die toegesneden is op de specifieke eisen van Mediq. Ze maakten de aanpak zo eenvoudig mogelijk om er voor te zorgen dat mensen niet konden weigeren om er gebruik van te maken. De grote vraag bleef: “Hoe houden we grip op alle ‘Accelerate’ projecten?”

Daarom besloot Mediq om een Project Portfolio Management (PPM) tool te implementeren. Mediq keek naar verschillende leveranciers. Eén van de belangrijkste eisen voor Mediq was dat de tool eenvoudig te implementeren moest zijn. Fortes Change Cloud was de enige tool die daadwerkelijk bood wat Mediq nodig had.

Het resultaat

Mediq heeft alle doelen van het implementatieproject bereikt. Alle ‘Accelerate’ projecten zijn gepland en gemanaged met Fortes Change Cloud. Het voorziet Mediq van automatische en consistente rapportages die ze gebruiken om het managementteam te informeren. Enkele overige resultaten zijn:

 

  • Een gemeenschappelijke taal en methodologie zijn nu beschikbaar voor alle projecten en programma’s;

  • Veel meer transparantie en harmonisatie tussen projecten en programma’s;

  • Tastbare resultaten kunnen worden getoond, samen met zachte factoren zoals afstemming op de strategie;

  • Tijdsbesparing van tot vier dagen per rapportage; 

  • Uniformiteit en transparantie in projectaanpak.

Wil je meer weten over dit project? 

Download de volledige case study 

In onze uitgebreide case study lees je meer over het selectieproces van Mediq, hoe Mediq de implementatie van FCC heeft aangepakt en hun best practices.

 Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en download de case study direct. Je ontvangt ook een link naar de download via e-mail.

 

Ja, stuur mij de uitgebreide case study

1 + 1 =