Ingebouwde Scaled Agile ondersteuning die aansluit bij methodieken als SAFe en LeSS

Fortes Change Cloud biedt drie apps waarmee organisaties op praktische wijze worden ondersteund bij een organisatie-brede en integrale toepassing van Scaled Agile werkwijzen.

De Hybride portfolio app, Agile programma app en Agile team app laten zich makkelijk configureren voor gerichte ondersteuning van de meest populaire Scaled Agile raamwerken zoals SAFe en LeSS. Daarnaast zijn ze eenvoudig te integreren met veelgebruikte tools zoals Jira en Microsoft Azure DevOps.

In de Agile programma app (in SAFe termen “Agile Release Train”) kun je met één druk op de knop de items (= epics in SAFe) uit het bovenliggende portfolio “pullen” naar het programma.

Stapsgewijs kun je vervolgens deze portfolio items uitwerken naar programma items (=features in SAFe) in een agile board met verschillende, zelf te configureren statussen (lijsten)

De Agile programma app biedt tevens ingebouwde ondersteuning van Program Increment (PI) planning. Items (= features in SAFe) kunnen op eenvoudige wijze worden ingepland in de verschillende sprints van het te starten increment. Indien er afhankelijkheden zijn tijdens de realisatie van items kunnen deze met pijlen snel inzichtelijk gemaakt worden. Nadat de planning definitief is, kunnen de items gekoppeld toegekend worden aan de geselecteerde agile teams. Deze teams kunnen op hun beurt de features weer uitsplitsen in ‘kleinere’ items (= user story in SAFe).

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Agile programma app? Lees dan hier de artikelen over de Agile programma app in de ‘knowledge base’.

Ontdek Fortes Change Cloud nu zelf