Fortes Change Cloud release Voorjaar 2023

Strategisch Resource Management en nog veel meer.

Wie werkt aan verandering zit nooit zonder werk. Er zijn altijd meer ideeën voor projecten  dan dat met de beschikbare capaciteit kan worden afgehandeld. Maar een te hoge werkdruk kan resulteren in onvrede of zelfs burn-out. En het gevoel dat projecten maar niet afkomen. Of twijfel of een belangrijk project uitgevoerd kan worden. Hoe bewaak je de balans tussen je capaciteit en het halen van je strategische doelen?  

Het begint bij inzicht. Inzicht in capaciteit is essentieel om de juiste keuzes te kunnen maken: wat doen we wel of niet? Wanneer doen we het? Moeten we mensen opleiden, expertise inhuren of werven voor meer structurele capaciteit?  

Strategisch Resource Management 

Een van de meest gewaardeerde nieuwe functionaliteiten in de Fortes Change Cloud dit voorjaar is de volledige ondersteuning voor Strategisch Resource Management. Hiermee zet je in je portfolio de lange-termijn vraag naar skills of teams af tegen de beschikbare capaciteit.   

Hierdoor voorkom je dat je te veel projecten tegelijk uitvoert en de resources overvraagt. Je kunt al in een vroeg stadium keuzes maken om capaciteitsvraagstukken op te lossen. Je beweegt dus van reactief naar proactief portfoliomanagement en blijft gericht op de strategische doelen in plaats van het blussen van brandjes. 

screenshot strategisch resource management

Portfolio modellen, grafische management-informatie en meer 

Naast Strategisch Resource Management biedt Fortes Change Cloud versie 15.8 tal van andere nieuwe mogelijkheden, waaronder de volgende: 

  • Ook in de Standaard modus kun je nu gebruik maken van porfolio-modellen  
  • Er zijn maar liefst acht nieuwe grafische segmenten beschikbaar om managementinformatie te tonen op je portfolio dashboard of eigen lay-out.  
  • Je past de detailschermen van logitems nu aan naar je eigen wensen. 
  • Naast uren, plan je nu ook geld op plan-items in projecten. En deze verschuiven mee als de planning wordt aangepast.  
  • De ondersteuning voor het werken met Agile Programma’s en de koppeling met Jira en Azure DevOps Teams is uitgebreid. 

Kortom, de nieuwe release van Fortes Change Cloud biedt je tal van nieuwe functies en verbeteringen. Daarmee is het nog krachtiger en gebruiksvriendelijker. Gebruik je FCC en wil je meer weten? In de Knowledge base (vanuit FCC klik je op het vraagteken en kies je voor ‘support’) vind je alle details. 

Meer weten over Strategisch Resource Management? Binnenkort geven we in een gratis webinar meer uitleg en achtergrond over Strategisch Resource Management. En natuurlijk laten we je ook zien hoe je daar in Fortes Change cloud invulling aan geeft. Meld je nu gratis aan voor dit webinar.