Waterschappen

Waterschap ‘Vallei en Veluwe’ professionaliseert haar projectmanagement met behulp van Fortes Change Cloud.

Enschede 13 juli 2018 – Om meer grip te krijgen op de ruim 400 grote en kleinere projecten heeft Waterschap Vallei en Veluwe besloten gebruik te gaan maken van de Fortes Change Cloud. Dit software platform ondersteunt het waterschap bij het verder professionaliseren van het projectmanagement.
Waterschap Vallei en Veluwe werkt samen met Fortes om de Fortes Change Cloud in verschillende fases te implementeren binnen de organisatie. De software van Fortes leent zich uitstekend voor klein beginnen en daarna uitbouwen. Het waterschap heeft toegang tot de Fortes Change Cloud. Dit platform biedt de organisatie een complete set aan apps die het veranderproces binnen de organisatie versoepelen en versnellen. Met een overzicht van alle lopende projecten, registratie en informatievoorziening ondersteunt Fortes Change Cloud het waterschap in de eerste fase naar grip op projecten. In een volgende fase worden functionaliteiten zoals risicomanagement, capaciteitsmanagement en stakeholdermanagement toegevoegd.
Het waterhuis in Apeldoorn

Guido ten Kate, projectleider van Waterschap Vallei en Veluwe: “Dit was een uitgelezen moment om de lang gekoesterde wens om over te stappen naar een integraal Projectmanagementsysteem in vervulling te brengen en professioneel projectmanagement optimaal te ondersteunen.”

Thijs van Binsbergen, Consultant van Fortes: “We zijn erg blij met de succesvolle implementatie bij het Waterschap Vallei en Veluwe, waarbij de intensieve samenwerking tot het beoogde resultaat heeft geleid. Tevens kijken wij er erg naar uit om samen met het Waterschap de volgende stappen in de professionalisering van de Project en Portfolio-organisatie te realiseren.” Het platform van Fortes wordt door diverse waterschappen gebruikt om meer inzicht en regie te verkrijgen op het totaal aan projecten en programma’s.

Fortes Change Cloud

Fortes Change Cloud is een open en flexibel platform voor het managen van verandering in organisaties. Met fit-for-purpose apps die onderling nauw samenwerken komen alle verander-initiatieven samen op één plek (Agile én PPM). Het platform bestaat uit verschillende bouwstenen (apps). Met vier categorieën apps bouwt u een maatwerk Change house. Hiermee koppelt u strategie en doelstellingen eenvoudig aan portfolio’s, programma’s en projecten.

 

Over Fortes

In Nederland zijn er ruim 80.000 projectmedewerkers die gebruik maken van de software van Fortes. Met onze softwareoplossing Fortes Change Cloud maken wij de besluitvorming eenvoudiger, zorgen wij voor de vertaling van besluiten naar initiatieven en projecten, de samenwerking van teams en de bewaking van de voortgang. Kortom: we enable change.