What’s new?

Blijf op de hoogte van ons laatste productnieuws en updates

Nieuw! Side panel: alle eigenschappen en instellingen op 1 plek

Er zijn veel configuratiemogelijkheden in de portfolio-app. Deze waren verspreid geraakt in de Fortes Change Cloud. Met de nieuwe side panel zijn deze configuratiemogelijkheden samengebracht op één overzichtelijke plek.

Nieuw! Extra informatie tonen op (Kanban)kaarten

Visueel management is belangrijk: als gebruiker wil je in één oogopslag weten wat de status is. Om dat te ondersteunen is het nu mogelijk om extra informatie op (kanban)kaarten te plaatsen in de portfolioapp, projectenapp en de agile apps.

Nieuw: Rapporteren over Kanbankaarten in de projecten-app

In een project is een kanbanbord beschikbaar waarin acties kunnen worden bijgehouden. Nieuw is dat deze acties gerapporteerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld in een lijstoverzicht of een automatische (Excel) rapportage.

Nieuw! Azure DevOps Connectivity

Met de Azure DevOps Connectiviteit app kun je op heel eenvoudige en veilige wijze de uitvoering van items in portfolio’s, programma’s en projecten in Fortes Change Cloud delegeren aan teams in Azure DevOps.

Nieuw! 2-richting synchronisatie in Jira

Vanaf nu wordt bij een update van de informatie in Fortes Change Cloud die informatie ook direct aangepast in Jira. Dit werd eerst eenmalig naar Jira gesynchroniseerd bij het aanmaken en koppelen van een item in FCC .

Nieuwe (mobiele) uren app!

Er is een volledig nieuwe uren app voor het invullen van de weekstaten. Deze app is eenvoudig te gebruiken op ieder schermformaat. Deze app kan op je telefoon of tablet geïnstalleerd worden. Zo kun je overal je weekstaat bijwerken.

Nieuw! Azure AD SCIM gebruikersbeheer en -authenticatie

Nooit meer gebruikers handmatig hoeven aanmaken of verwijderen in Fortes Change Cloud? Dat kan! Fortes Change Cloud ondersteunt het nieuwe SCIM protocol van Microsoft voor ‘user provisioning’.

Nieuw! Mijlpalen automatisch synchroniseren

In de portfolioplanning kunnen mijlpalen gedefinieerd worden. Deze mijlpalen kunnen nu eenvoudig overgenomen worden in de planning van het bijbehorende project. Een gewijzigde planning kan met een druk op de knop terug naar het portfolio.

Nieuw! Overal gebruikersgroepen beschikbaar

Naast individuele gebruikers kunnen nu ook groepen met gebruikers op alle apps geautoriseerd worden (zoals op projecten of portfolio’s). Gebruik autorisatiegroepen om de hele groep in één keer dezelfde autorisatie te geven.

Nieuw! Goedkeuringsproces starten vanuit projecten

Change management gaat gepaard met besluiten: bijvoorbeeld akkoord op de business case of het besluit over een wijziging in het project. Deze workflows kunnen nu direct vanuit het project of portfolio item gestart worden.