Meer grip door project- en portfolio management

Realiseer strategische veranderingen terwijl je grip houdt op tijd, kwaliteit, kosten en resources met de Fortes Change Cloud apps.

Vier apps, één oplossing 

Realiseer strategische veranderingen met project portfolio management (PPM). Werk efficiënter en houd meer grip op kosten, resources en risico’s. Werk effectiever en stuur bij waar nodig dankzij inzicht in de voortgang van jouw strategische initiatieven. Focus op het bereiken van maximale impact door het koppelen van initiatieven aan strategische doelen.

Portfolio

Optimaliseer portfolio’s, rekening houdend met nieuwe ideeën en veranderingen in belangen, risico’s en randvoorwaarden. Automatiseer de rapportagecyclus en
vraag op elk gewenst moment de highlight rapporten op. Reken verschillende scenario’s direct door en verkort de tijd op het herzien van de portfolio met gemiddeld 80%!

Resource Capaciteitsplanning

Maak een realistische portfolio planning door de behoefte aan skills en resources in projecten te matchen met de totale beschikbaarheid. Bottlenecks worden direct zichtbaar met een rode kleur en kunnen eenvoudig worden opgelost door de planning van de relevante initiatieven aan te passen. Ook is het mogelijk om verschillende scenario’s visueel zichtbaar te maken voor een snelle besluitvorming.

Programma

Houd grip op strategische transformatie door het toepassen van programmamanagement. Creëer samenhang en transparantie tussen de onderliggende projecten en maak afhankelijkheden inzichtelijk. Houd grip op benefits, voortgang en kosten door realtime rapportages.

Project

Manage elk project – eenvoudig of complex – professioneel op basis van standaard methodieken als PRINCE2, Stage-Gate en AgilePM. Plan producten en resources in met de ingebouwde Gantt editor. Maak een product breakdown of prioriteer items in de backlog. Krijg direct inzicht in sprints, fases en projecten dankzij de geautomatiseerde projectrapportages en -grafieken.

Bekijk zelf Fortes Change Cloud >>